Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Vasile Stroie, 58 ani, Bucuresti

3 ianuarie 2012
Share

Ce ar trebui sa evit dintre alimente daca am fost diagnosticat cu o colita ulcero-hemoragica?

Regimul alimentar in cazul unei persoane diagnosticate cu o colita ulcero-hemoragica trebuie sa fie unul echilibrat, bogat in vitamine, minerale, fier si sarac in alimente care pot irita mecanic sau chimic peretele intestinului. Din cauza pierderilor proteice mari in cazul acestei afectiuni, este bine sa se consume proteine cu valoare biologica mare, intalnite in carnea de pui, de curcan, peste, oua, produse lactate cu un continut scazut de grasime. Evitati carnea grasa, mezelurile si afumaturile. Totodata, alimentele care determina balonare si, astfel, iritarea mecanica a intestinului trebuie eliminate din dieta. Printre acestea se numara fasolea, napii, mazarea, fructele dulci, cerealele integrale, alcoolul, cafeaua si dulciurile concentrate. Un alt aspect important este si modalitatea de preparare a alimentelor, fiind interzisa prajirea acestora.

Nota pentru articolul «Vasile Stroie, 58 ani, Bucuresti»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate