Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Iuliana Mardare, 53 ani, Buzau

marti, 20 martie 2012
Share

Din ce cauza  apare cel mai frecvent la femei dischinezia biliara?

Manifestarile clinice intalnite in dischinezia biliara sunt datorate, in principal, unor tulburari in statica si/sau de dinamica vezicii biliare. Cu alte cuvinte, colecistul (vezica biliara) prezinta modificari in repaus (in afara perioadelor de digestie) si/sau contractii anormale in timpul digestiei. Mai rar, aceste manifestari sunt provocate si de tulburarile de motilitate de la nivelul sfincterului Oddi. Principalele cauze care determina aparitia dischineziei biliare sunt: prezenta unui colecist malformat (ceea ce predispune si la formarea calculilor biliari – litiaza biliara); motilitatea anormala a sfincterului Oddi (apare frecvent la 4-5 ani dupa colecistectomia post-litiazica); obiceiurile alimentare nesanatoase (excesul de carne grasa, tocatura, untura, galbenus, maioneza, condimente, ciocolata); tulburarile organelor invecinate (colite, gastritea chiar boli ginecologice). Deci, atentie la obiceiurile alimentare!

Nota pentru articolul «Iuliana Mardare, 53 ani, Buzau»:4.50/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:42:40+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate