Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Ce inseamna, de fapt, diabetul insulino-necesitant?

vineri, 8 martie 2013
Share

Florea Radulescu, 63 ani, Targoviste

Diabetul zaharat se poate clasifica in:

  • Diabet zaharat tip II, care apare de regula la persoanele in varsta, cu sindrom metabolic (asociaza obezitate, hiperuricemie etc.) si care presupune un deficit de secretie insulinica ce are drept urmare aparitia hiperglicemiilor. Diabetul zaharat tip II, in functie de gradul de afectare a organismului si de rezervele pancreasului in insulina, poate fi tratat fie cu pastile (antidiabetice orale), fie cu insulina (insulina injectabila – diabet zaharat insulinonecesitant). La aceste doua variante de tratament trebuie adaugat regimul igieno-dietetic, esential pentru bunul mers al tratamentului si al evolutiei pacientului.
  • Diabetul zaharat tip I este o afectiune mai rara decat diabetul tip II, de cauza autoimuna, care apare la tineri si copii, necesitand inca de la diagnosticare tratament cu insulina, deoarece exista o insuficienta pancreatica in a secreta insulina. Si acest tip de diabet presupune o dieta corecta intocmita de catre medic si un regim de viata echilibrat.

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Ce inseamna, de fapt, diabetul insulino-necesitant?»:4.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate