Intreaba expertul

Care este cauza bolilor cardiovasculare? Steluta Ionescu, 65 ani

luni, 4 noiembrie 2013
Share

Exista multi factori de risc care contribuie la aparitia bolilor cardiovasculare. Unii oameni se nasc cu aceste conditii care predispun la boli de inima si accident vascular cerebral, dar majoritatea le dezvolta din cauza unei combinatii de factori, cum ar fi: alimentatia dezechilibrata, lipsa de activitate fizica si fumat, pentru a numi doar trei. Cu cat ai mai multi factori de risc, cu atat creste sansa de a dezvolta boli cardiovasculare.

Multi dintre factorii de risc pentru bolile cardiovasculare cauzeaza probleme prin ateroscleroza (reprezinta ingustarea si ingrosarea arterelor).

Ateroscleroza se dezvolta pe parcursul anilor fara a provoca simptome. Se poate intampla in orice parte a corpului. In jurul inimii este cunoscuta sub numele de boala coronariana, iar la picioare, este cunoscuta sub numele de boala arteriala periferica. Ingustarea si ingrosarea arterelor sunt cauzate de depunerile de material gras, colesterol si alte substante in peretii vaselor de sange. Depozitele sunt cunoscute sub numele de placi. Ruptura unei placi poate duce la accident vascular cerebral sau atac de cord.

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Care este cauza bolilor cardiovasculare? Steluta Ionescu, 65 ani»:5.00/ 5 (1 vot)
tonica
2017-05-10T17:50:58+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc