Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Care este cauza bolilor cardiovasculare? Steluta Ionescu, 65 ani

4 noiembrie 2013
Share

Exista multi factori de risc care contribuie la aparitia bolilor cardiovasculare. Unii oameni se nasc cu aceste conditii care predispun la boli de inima si accident vascular cerebral, dar majoritatea le dezvolta din cauza unei combinatii de factori, cum ar fi: alimentatia dezechilibrata, lipsa de activitate fizica si fumat, pentru a numi doar trei. Cu cat ai mai multi factori de risc, cu atat creste sansa de a dezvolta boli cardiovasculare.

Multi dintre factorii de risc pentru bolile cardiovasculare cauzeaza probleme prin ateroscleroza (reprezinta ingustarea si ingrosarea arterelor).

Ateroscleroza se dezvolta pe parcursul anilor fara a provoca simptome. Se poate intampla in orice parte a corpului. In jurul inimii este cunoscuta sub numele de boala coronariana, iar la picioare, este cunoscuta sub numele de boala arteriala periferica. Ingustarea si ingrosarea arterelor sunt cauzate de depunerile de material gras, colesterol si alte substante in peretii vaselor de sange. Depozitele sunt cunoscute sub numele de placi. Ruptura unei placi poate duce la accident vascular cerebral sau atac de cord.

Dr. Alin Popescu

Medic primar medicina sportiva

[email protected]

Nota pentru articolul «Care este cauza bolilor cardiovasculare? Steluta Ionescu, 65 ani»:4.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate