Revista care te mentine sanatos

Stiri

Vizita periodica la stomatolog minimalizeaza riscul atacului de cord

16 noiembrie 2011
Share

Persoanele care au grija de dantura si merg des la stomatolog prezinta risc scazut de a suferi un atac vascular cerebral sau un atac de cord. Riscul scade de la 24% pana la 13% comparativ cu persoanele care nu isi ingrijesc dantura asa cum ar trebui.

Potrivit unui studiu, oamenii de stiinta considera ca vizitele la stomatolog ar trebui facute macar de doua ori pe an. Curatarea profesionala a danturii ar reduce inflamatiile ce cauzeaza inmultirea si dezvoltarea bacteriilor. Acest lucru poate duce la aparitia bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale.

Studiul a inclus aproximativ 51.000 de persoane adulte carora li s-a facut o curatarea dentara completa sau una partiala. De asemenea, exista o legatura intre atacul de cord si accidentul vascular cerebral si numarul dintilor pe care ii are o persoana. Oamenii care au mai putin de 21 de dinti prezinta risc cu 69% mai ridicat de a face atac de cord, comparativ cu persoanele care au majoritatea dintilor. Acelasi lucru se intampla si cu pacientii care prezinta infectii ale gingiilor. Riscul acestora este de 53%.

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Nota pentru articolul «Vizita periodica la stomatolog minimalizeaza riscul atacului de cord»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate