Revista care te mentine sanatos

Stiri

Tigarile electronice, pericol pentru sanatate?

luni, 10 septembrie 2012
Share

Tigarile electronice, considerate substitut al tigarilor normale, ar putea fi daunatoare, deteriorand plamanii, arata un nou studiu. Tigarile electronice sunt dispozitive care furnizeaza nicotina prin intermediul vaporilor si nu prin fum.

Desi nu este implicat niciun proces de ardere, totusi nicotina este derivata din tutun. Exista foarte putine dovezi stiintifice care sprijina siguranta sau eficienta acestui tip de tigara.

Cercetatorii de la Universitatea din Atena, Grecia, au investigat efectele pe termen scurt ale utilizarii tigarii electronice. Studiul a inclus un grup de oameni care nu mai fumasera niciodata si un alt grup de 24 de fumatori, dintre care 11 sanatosi si 13 cu boli pulmonare. Fiecare persoana a utilizat tigara timp de 10 minute, dupa care oamenilor li s-au facut mai multe teste, inclusiv un test de spirometrie. Rezultatele au aratat ca tigara electronica a provocat o crestere imediata a rezistentei cailor respiratorii, ceea ce sugereaza faptul ca aceste tigari electronice pot provoca daune imediat dupa fumat.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Tigarile electronice, pericol pentru sanatate?»:3.50/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate