Revista care te menține sănătos

Știri

Sfaturi pentru tratarea durerilor de spate

29 noiembrie 2011
Share

Aproape toata lumea sufera la un moment dat de dureri de spate de slaba intensitate. Aceste dureri sunt extrem de frecvente in randul adultilor si, de cele mai multe ori, sunt cauzate de suprasolicitarea zonei, adica de fortarea muschilor.

 

Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa va simtiti mai bine, in cazul in care experimentati dureri de spate:

  • Evitati pozitiile sau activitatile care pot provoca dureri de spate, utilizati un pachet de gheata atunci cand simtiti ca este necesar si luati analgezice doar daca aveti cu adevarat nevoie de ele;
  • Sunt recomandate, de asemenea, exercitiile usoare de stretching care pot ajuta la recuperarea repida;
  • In momentul in care incepeti sa va reveniti din durere, trebuie sa cresteti treptat si nivelul activitatii fizice, pentru ca lipsa acesteia duce la pierderea flexibilitatii si a nivelului de rezistenta, iar astfel durerea poate reaparea;
  • Evitati sa dormiti pe burta, deoarece acest lucru poate provoca dureri. Expertii va sugereaza sa dormiti pe partea dreapta sau pe cea stanga, insa cu picioarele indoite de la genunchi. Puteti pune chiar si o perna sub genunchi pentru a ridica soldurile si a reduce tensiunea din zona lombara.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.indiavision.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.