Revista care te mentine sanatos

Stiri

Preveniti aparitia diabetului!

17 noiembrie 2011
Share

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, sarbatorita pe 14 noiembrie, Ministerul Sanatatii a lansat campania „Viaţa”, sub sloganul „Actioneaza acum pentru prevenirea diabetului”.

Scopul campaniei este de a creste nivelul de cunostinte al populatiei cu privire la: factorii de risc in relatie cu aceasta boala (fumat, consum de alcool, sedentarism, alimentatie nesanatoasa, obezitate si stres) si simptomele de debut ale afectiunii. Tinand cont de faptul ca factorii de risc sunt valabili si in cazul bolilor cardiovasculare, este cu atat mai important sa ii respectati.

De asemenea, reprezentantii Ministerului Sanatatii va sfatuiesc sa tineti cont de urmatoarele sfaturi: „Cand ti-e sete, bea apa”, „Consuma zilnic micul dejun”, „Consuma zilnic portia ta de trei legume si doua fructe” si „Ia-ti zilnic portia de 60 de minute de miscare energica”.

Pentru detalii despre campania „Viaţa”, accesati www.comunitate-sanatoasa.ms.ro .

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Preveniti aparitia diabetului!»:1.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate