Revista care te menține sănătos

Știri

Medicina personalizata: abordarea la 360˚ a pacientului

18 aprilie 2014
Share

Medicina personalizata reprezinta o noua abordare a serviciilor medicale, centrate pe pacient si pe complexitatea nevoilor medicale ale acestuia. Initiatorul acestui concept este doctorul Florin Ioan Balanica, medic cu o experienta profesionala de peste 20 de ani, care se poate lauda cu o bogata activitate desfasurata initial in Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala din cadrul Spitalului Militar Central, ulterior in managementul Centrelor Medicale si Spitalelor Private.

      Medicina personalizata urmareste cativa pasi esentiali: anamneza, etapa in care medicul afla informatii referitoare la mostenirea ereditara si la istoricul medical al pacientului. Pe baza anamnezei se realizeaza dosarul medical personalizat si planul de preventie personalizat, intocmit pe baza profilului de sanatate al pacientului, care ia in calcul factori precum ereditatea, stilul de viata, mediul de lucru, dar si alti factori care ar putea influenta evolutia starii de sanatate in viitor. Managementul integral al cazului intervine in momentul in care pacientul se confrunta cu o anumita afectiune, iar medicul personal – Personal Health Specialist – ii recomanda cea mai buna solutie de tratament, pe baza unor investigatii complexe si prin accesul la cei mai buni specialisti din tara si de peste hotare.

      Din echipa de medici specialisti parteneri ai dr. Balanica fac parte dr. Simona Tivadar, medic primar diabet si boli de nutritie, prof. dr. Wolfgang Wieland, profesor de Urologie la Universitatea Regensburg, prof. dr. Rudolf Bertagnoli, profesor de ortopedie si seful Clinicii ProSpine din Germania, Yannis Karipsiadis, specialist in Banci de Celule Stem si aplicabilitatea terapiilor cu celule stem.

 

Oana Anghel

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.