Revista care te menține sănătos

Știri

Kiwi scade tensiunea arteriala

23 noiembrie 2011
Share

Daca sunteti in cautarea unui remediu natural pentru a micsora nivelul tensiunii arteriale, ar trebui sa luati in considerare consumul fructelor numite kiwi. Conform unui nou studiu, fructele mici si verzi scad tensiunea arteriala sistolica cu aproape 4 puncte, spre deosebire de consumul de mere.

Se pare, asadar, ca fructul kiwi micsoreaza tensiunea arteriala la fel ca si legumele care contin luteina, un carotenoid pe care organismul il transforma in antioxidant, si care este legat de vascularizarea si sanatatea ochilor.

Trei kiwi pe zi scad tensiunea arteriala sistolica si pot fi introduse cu succes in tratamentul hipertensiunii. Consumul de fructe si legume colorate este cel mai bun mod de a avea o sanatate de fier. Kiwi este considerat un fruct care ar trebui inclus in regimul alimentar zilnic pentru a ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale normale.

La studiu au participat 50 de barbati si 68 de femei cu hipertensiune usor crescuta, carora li s-au oferit 3 fructe de kiwi pe zi, timp de 8 saptamani.

Ruxandra Raica

Sursa: www.digitaljournal.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.