Revista care te mentine sanatos

Stiri

Flora intestinala ne influenteaza starea de spirit

22 august 2014
Share

Bacteriile care alcatuiesc flora intestinala ne-ar putea afecta starea de spirit si nevoile culinare, potrivit unui nou studiu stiintific american. Cercetatorii au descoperit ca speciile diferite de bacterii au si nevoi nutritionale diferite. Daca unele „prefera” alimentele bogate in zahar, altele – pe cele bogate in grasimi. Pentru a ramane in propriul lor ecosistem, bacteriile trebuie sa obtina substantele nutritive de care au nevoie. Astfel se elibereaza semnale moleculare la nivelul sistemului endocrin si nervos si se induc raspunsuri fiziologice si comportamentale, determinandu-ne sa preferam un anumit aliment.

 

Modificarile care pot interveni

Microbii din intestin au capacitatea de a ne manipula starea de spirit si comportamentul prin modificarea semnalelor neuronale in nervul vag, producand schimbari la nivelul receptorilor de gust, dar si toxine care fie ne fac sa ne simtim bine, fie rau. In acelasi studiu s-a demonstrat ca unele tulpini bacteriene au crescut nivelul de anxietate la soarecii de laborator si, in acelasi timp, consumul de probiotice care contin Lactobacillus casei ar putea ameliora starea de spirit.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Flora intestinala ne influenteaza starea de spirit»:1.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate