Revista care te menține sănătos

Știri

Exista 6 factori care pot prezice riscul unui avort spontan

19 iulie 2011
Share

Intr-un studiu prezentat in cadrul conferintei sustinute de catre Societatea Europeana pentru Reproducere Umana si Embriologie, cercetatorii de la spitalul St. Mary din Boston, Marea Britanie, au dezvaluit care sunt cei mai importanti indici care ar putea prezice cu exactitate riscul unui avort spontan.

Potrivit specialistilor, istoricul de infertilitate, nivelul de progesteron si hormonul sarcinii, denumit si gonadotropina corionica umana (HCG), lungimea fatului, gradul de sangerare si varsta gestationala a copilului sunt indicatori de maxima importanta care pot prezice o sarcina cu probleme.

„Aceasta cercetare ne ofera pentru prima data instrumente viabile dupa care ne putem ghida si in urma carora putem actiona din timp astfel incat sa putem salva sarcina“, a declarat Kaltum Adam, coordonatorul studiului.

Descoperirea vine in urma unui studiu realizat intre anii 2009-2010, pe un grup de 112 femei care aveau intre 6 si 10 saptamani de sarcina cu posibil risc de avort spontan. Pe parcursul celor 5 luni de observatie, femeile au facut ecografii, diagrame saptamanale privind intensitatea durerilor si a sangerarilor si teste saptamanale de masurare a nivelului de progesteron si HCG.

Dupa analiza informatiilor obtinute, medicii au identificat cei 6 factori prin care poate fi recunoscuta o sarcina cu risc si au dezvoltat o scala PVI (Pregnancy Viability Index), cu ajutorul careia au reusit prezicerea cu exactitate a rezultatului sarcinii pentru 94% dintre femeile care au avut sarcini in curs de desfasurare si, de asemenea, a prezis rezultatul pentru 77% dintre femeile a caror sarcina s-a incheiat cu avort spontan.

Aceasta scala PVI ar putea permite medicilor sa evite tratamente inutile pentru aproximativ 80% dintre femeile gravide cu risc crescut de avort spontan, care sunt nevoite sa faca nenumarate teste de sange si ecografii pentru a monitoriza sarcina.

Text: Paula Rotaru

Sursa:

http://uk.reuters.com/article/2011/07/05/uk-pregnancy-miscarriage-idUKTRE76416220110705

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.