Revista care te menține sănătos

Știri

Ecranele smartphone-urilor pot provoca depresie

5 ianuarie 2012
Share

Telefoanele „inteligente” sau smartphone-urile (telefoane mobile multimedia multifunctionale, conectate la o retea GSM sau UMTS) ar putea contribui la aparitia depresiei, a insomniilor si a stresului, potrivit unui nou studiu. Specialistii in domeniu avertizeaza asupra faptului ca timpul de utilizare a telefoanelor mobile „inteligente” ar trebui limitat, deoarece ecranele acestora amortesc pur si simplu simturile.

Privirea atintita la ecranele acestor telefoane va indeparteaza de oameni, facandu-va pasivi la tot ce se intampla in jur. Astfel, nu veti mai interactiona cu lumea si nu va veti confrunta cu propriile probleme. La fel ca si lumina ecranelor TV, lumina ecranelor telefoanelor „inteligente” atrage si amorteste simturile, lucru ce poate provoca dependenta, de fapt o activitate distructiva ce pune pur si simplu stapanire pe minte, fara a o stimula.

In urma unui sondaj, se pare ca femeile dau vina pe smartphone-urile lor in ceea ce priveste inactivitatea sexuala. Acest tip de tehnologie provoaca dependenta, deoarece poate modifica starea de spirit si poate declansa sentimente placute. Asadar, utilizarea acestei tehnologii prezinta un risc real de a avea mai putin control asupra propriei vieti, lucru ce poate duce la un impact enorm asupra sanatatii emotionale, pentru ca nu veti mai utiliza creierul pentru a indeplini functiile-cheie cognitive si sociale.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.