Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cum arata o alunita cancerigena

29 octombrie 2013
Share

Persoanele care in timpul verii s-au expus la soare fara protectie, iar acum isi rup alunitele, pot face cancer de piele. Asadar, evitati sa agresati in vreun fel aceste mici formatiuni de la suprafata tegumentului, fie intentionat, fie in timpul depilarii. Iata la ce trebuie sa mai fiti atenti cand vine vorba de alunite si cum arata formatiunile cancerigene care trebuie sa va trimita de urgenta la medic.

Cum arata o alunita cancerigena?

Alunitele normale sunt simetrice, iar cele cancerigene nu. O alunita care nu ridica probleme e plata, iar suprafata ei este moale. De regula, este rotunda sau ovala si nu are mai mult de sase milimetri in diametru. Cele mai multe apar la copii si tineri. Este neobisnuit sa apara dupa varsta de 40 de ani. Asadar, retineti termenii care trebuie sa va trimita de urgenta la dermatolog:

  • Asimetrie;
  • Marginile neregulate;
  • Culoare schimbatoare sau neuniforma pe toata suprafata ei;
  • Dimensiuni mai mari de sase milimetri.

 

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Cum arata o alunita cancerigena»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate