Revista care te menține sănătos

Știri

Cancerul pulmonar poate fi vindecat doar depistat precoce

19 martie 2012
Share

Lipsa simptomelor si evolutia lenta a cancerului pulmonar face ca acest tip de cancer sa ucida anual peste 30.000 de romani. Din nefericire, peste 75% dintre cazurile de cancer pulmonar sunt depistate in stadii avansate, iar medicii nu mai pot lua in calcul decat tratamentul oncologic de tip paliativ, adica pacientul va avea o viata mai usoara prin atenuarea simptomelor, dar boala nu dispare, iar rata de supravietuire este de maximum 17% la 5 ani de la diagnosticare.

In sensul depistarii precoce a cancerului pulmonar, Asociatia Aer Pur Romania, impreuna cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” lanseaza o campanie de constientizare a riscurilor cancerului pulmonar in randul populatiei din Romania, numita „Control pentru Speranta”.

Principalul factor de risc pentru instalarea cancerului pulmonar ramane fumatul in proportie de 90%, aceasta forma de cancer avand incidenta maxima la barbati si aflandu-se pe locul 2 la femei, dupa cancerul mamar.

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul campaniei: www.controlpentrusperanta.ro

Paula Rotaru

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.