Revista care te menține sănătos

Știri

Cafeaua ne fereste de bolile de inima si de cancer?

7 martie 2012
Share

Un nou studiu a descoperit ca persoanele care beau in mod regulat cafea sunt mai ferite de boli de inima, cancer, precum si de diabet tip 2, comparativ cu bautorii sporadici sau cu persoanele care nu beau deloc cafea. Rezultatele sugereaza ca obiceiul de a bea cafea nu este daunator pentru adultii sanatosi in ceea ce priveste riscul bolilor cronice.

Studiul a inclus 42.659 de persoane, analizand si interpretand diverse informatii cu privire la diferitele alimente din dieta, incluzand cafeaua, precum si informatii cu privire la starea de sanatate a participantilor. Dupa aproape noua ani, cercetatorii au descoperit ca oamenii care beau regulat patru cesti de cafea pe zi nu prezentau risc marit de a dezvolta boli cronice in comparatie cu cei care consumau mai putin de o ceasca pe zi.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Cafeaua ne fereste de bolile de inima si de cancer?»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate