Revista care te menține sănătos

Știri

Atentie la pneumonia silentioasa!

9 ianuarie 2013
Share

Pneumonia silentioasa, una dintre cele mai periculoase boli respiratorii ale sezonului, afecteaza in aceasta perioada tot mai multi romani. Pacientii beneficiaza de un tratament nu tocmai complicat, insa problema majora este ca acesta e primit adesea foarte tarziu, intrucat boala este depistata destul de greu.

Medicii atrag atentia ca afectiunea este aproape imposibil de detectat doar cu stetoscopul, la un simplu consult. De aceea, parintii ai caror copii au fost diagnosticati cu simple viroze respiratorii, iar ulterior au facut si febra, nu trebuie sa se teama sa ceara medicului efectuarea unei radiografii pulmonare. Este adevarat ca aceasta este iradianta, insa daca febra nu scade sub nicio forma este important ca investigatiile sa continue, sa se puna un diagnostic corect, iar cel mic sa primeasca tratamentul adecvat.

Oricum, este bine de stiut ca sunt rare cazurile in care virozele simple evolueaza lent spre infectii grave, in prezent boala agravandu-se atat de repede, incat parintii nici nu mai ajung la medicul de familie, ci direct la camera de garda.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Atentie la pneumonia silentioasa!»:3.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.