Revista care te mentine sanatos

Stiri

Zgomotele de zi cu zi pot afecta sanatatea inimii

10 iunie 2013
Share

Zgomotele minore pe care le auzim in fiecare zi, precum soneria telefonului mobil sau conversatia care se desfasoara, ar putea avea efecte negative asupra sanatatii inimii. Se pare ca rata batailor inimii creste odata cu expunerea la zgomote, chiar si cand acestea sunt sub 65 dB.

Atunci cand o persoana este relaxata, pauza dintre bataile inimii este mai lunga in momentul in care expira si mai scurta cand inspira. In cazul in care oamenii sunt stresati, variatia naturala se pierde, iar acest lucru este legat de riscul unui infarct.

Cercetatorii de la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, spun ca exista o legatura chiar si intre locurile de munca zgomotoase si problemele de inima. Daca zgomotele afecteaza cordul ca urmare a stresului provocat, sensibilitatea personala este, de asemenea, foarte importanta. Zgomotele inalte produc o schimbare in sistemul nervos simpatic ce stimuleaza ritmul cardiac si contracta vasele de sange in loc sa le relaxeze. 

 

Ruxandra Raica

Sursa: Everydayhealth.com

Nota pentru articolul «Zgomotele de zi cu zi pot afecta sanatatea inimii»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate