Stiri

Tratamente in strainatate cu bani de la CNAS

vineri, 7 iunie 2013
Share

Veste buna pentru bolnavii romani care trebuie sa se trateze in strainatate. Prezent la Forumul Industriei Farmaceutice 2013, ce a avut loc saptamana trecuta, in Bucuresti, europarlamentarul Cristian Busoi a afirmat ca, pe viitor, romanii pot beneficia de tratamente gratuite in strainatate.

„Acestea vor fi achitate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) doar la nivelul preturilor de la noi din tara. Diferenta dintre cat deconteaza statul si cat costa o operatie in strainatate va fi suportata de pacient”, a precizat acesta. Spre exemplu, o operatie de sold costa in strainatate in jur de 5.000 de euro, iar la noi CNAS deconteaza circa 1.900 de euro. In acest caz, diferenta pana la 5.000 de euro urmeaza sa fie suportata pe viitor de pacient.

Viitoarele reguli sunt stabilite de o noua directiva europeana ce urmareste, in aparenta, sa usureze accesul la tratament. Totusi, vestea proasta este ca nu va mai exista formularul E112 care, desi se obtinea greu, suporta in totalitate tratamentele primite in afara tarii.

 

Cristina Ionescu

tonica
2017-05-10T17:48:33+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc