Revista care te mentine sanatos

Stiri

Tratamente in strainatate cu bani de la CNAS

7 iunie 2013
Share

Veste buna pentru bolnavii romani care trebuie sa se trateze in strainatate. Prezent la Forumul Industriei Farmaceutice 2013, ce a avut loc saptamana trecuta, in Bucuresti, europarlamentarul Cristian Busoi a afirmat ca, pe viitor, romanii pot beneficia de tratamente gratuite in strainatate.

„Acestea vor fi achitate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) doar la nivelul preturilor de la noi din tara. Diferenta dintre cat deconteaza statul si cat costa o operatie in strainatate va fi suportata de pacient”, a precizat acesta. Spre exemplu, o operatie de sold costa in strainatate in jur de 5.000 de euro, iar la noi CNAS deconteaza circa 1.900 de euro. In acest caz, diferenta pana la 5.000 de euro urmeaza sa fie suportata pe viitor de pacient.

Viitoarele reguli sunt stabilite de o noua directiva europeana ce urmareste, in aparenta, sa usureze accesul la tratament. Totusi, vestea proasta este ca nu va mai exista formularul E112 care, desi se obtinea greu, suporta in totalitate tratamentele primite in afara tarii.

 

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Tratamente in strainatate cu bani de la CNAS»:2.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate