Revista care te menține sănătos

Știri

Testele genetice care ar putea indica riscul de astm pe termen lung

5 iulie 2013
Share

Testele genetice ar putea indica daca un copil este sau nu predispus riscului de a suferi de astm. Un studiu care s-a intins pe o perioada de 40 de ani a identificat schimbari genetice care cresc riscul de astm in copilarie cu aproximativ 36%, transformand aceasta afectiune intr-una pe termen lung. Aceste descoperiri sugereaza ca testele genetice ar putea indica riscul de astm pe termen lung.

Aproximativ jumatate dintre copiii cu astm nu mai prezinta simptome in momentul in care ajung la adolescenta.

Insa, in acest moment, nu exista teste care sa dezvaluie care dintre copii s-ar putea vindeca si care nu. Oamenii de stiinta au descoperit mai multe schimbari in codul genetic. Un total de 880 de copii au fost monitorizati pentru o perioada de 38 de ani. Cei cu scoruri de risc genetic superior au dezvoltat astm mai devreme decat cei cu scoruri mici. In plus, au prezentat un risc cu 36% mai mare ca astmul sa persiste toata viata. Copiii cu un scor mare aveau mai multe sanse de a suferi de afectarea functiilor pulmonare si de a lipsi de la scoala, iar mai tarziu de la locul de munca.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.