Revista care te menține sănătos

Știri

Suplimentele de calciu, asociate cu o speranta mai mare de viata la femei

16 iulie 2013
Share

Administrarea unui supliment de calciu (1.000 mg/zi) poate ajuta femeile sa traiasca mai mult. Calciul este un nutrient esential pentru sanatatea oaselor, intalnit atat in produsele lactate, cat si in vitamine. Desi in trecut studiile au aratat anumite legaturi intre suplimentele de calciu si bolile de inima, un nou studiu a vrut sa clarifice faptul ca suplimentele de calciu sunt benefice daca sunt administrate in doze moderate.

Studiul, realizat pe un numar mare de persoane de origine canadiana, a aratat ca femeile care luasera suplimente de calciu prezentau un risc scazut de mortalitate, insa nu exista un beneficiu major in randul barbatilor. Cantitatile mai mari de calciu au fost legate de o speranta de viata mai lunga in cazul femeilor, indiferent de sursa de calciu. Asta inseamna ca aceleasi avantaje au fost observate atat de pe urma produselor lactate, cat si a suplimentelor. Studiul a fost publicat in Jurnalul de Endocrinologie Clinica si Metabolism.

Ruxandra Raica
Sursa: Sciencedaily.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.