Revista care te mentine sanatos

Stiri

Sapca de racire care previne pierderea parului in chimioterapie

24 mai 2013
Share

Un nou sistem sub forma de sapca de racire a fost testat in Londra pentru a ajuta pacientii care fac chimioterapie sa nu-si piarda parul in timpul tratamentului. Sistemul DigniCap a fost adoptat de Colegiul Imperial al Sanatatii pentru a fi utilizat in unitatile de chimioterapie de la spitalele Charing Cross si Hammersmith.

Astfel, pacientii poarta o sapca speciala care raceste practic scalpul si previne, in acelasi timp, pierderea parului. Sistemul verifica constant temperatura pentru a asigura aplicarea consistenta a tratamentului de racire. Sapca este special conceputa, ea acoperind doar scalpul, nu si urechile in timpul acestei proceduri. Rezultatele clinice arata ca 8 din 10 persoane din Europa si Asia care au utilizat aceasta sapca si-au pastrat parul.

 

Roxana Mateescu

Sursa : Indiavision.com

Nota pentru articolul «Sapca de racire care previne pierderea parului in chimioterapie»:4.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate