Revista care te menține sănătos

Știri

Rosiile ar putea reduce problemele prostatei?

11 iunie 2013
Share

Rosiile sunt deja recunoscute pentru o serie de beneficii pentru sanatate, iar acum inca un beneficiu poate fi adaugat pe lista. Licopenul, un antioxidant care face ca tomatele sa fie rosii, se pare ca reduce problemele prostatei care apar odata cu varsta, reducandu-se astfel si presiunea care apare asupra vezicii urinare.

Barbatii care merg foarte des la toaleta au acum un motiv de bucurie. Rosiile, pline de vitamine si nu numai, combat problemele cardiovasculare si cancerul de prostata.

Un studiu realizat de catre cercetatorii din Queensland, Australia, a analizat efectele licopenului in combinatie cu alti compusi naturali, iar rezultatele au demonstrat ca numarul de vizite facute la toaleta mai ales pe timp de noapte a fost redus cu mai mult de o treime in ceea ce priveste barbatii cu probleme ale prostatei, in timp ce functiile vezicii urinare au fost substantial imbunatatite. In plus, licopenul imbunatateste si flexibilitatea vaselor de sange, reducand rigidizarea arterelor.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.