Revista care te menține sănătos

Știri

Privitul la televizor ii determina pe cei mici sa consume sucuri acidulate

11 iunie 2013
Share

Copiii care petrec foarte mult timp in fata televizorului consuma mai multe bauturi acidulate, spun cercetatorii. Pentru fiecare ora in fata ecranului, sansa de a consuma bauturi dulci si acidulate creste cu aproximativ 50%, cel putin asta indica un studiu realizat de catre specialistii Universitatii din Gothenburg, Suedia. Parintii ar trebui sa fie foarte vigilenti din acest punct de vedere, fie pentru ca celor mici le place sa bea sucuri acidulate in timp ce se uita la televizor, fie pentru ca sunt pur si simplu acaparati de ceea ce urmaresc.

Parintii a mai mult de 1.700 de copii cu varste intre doi si patru ani au fost rugati sa raspunda la anumite intrebari in legatura cu obiceiurile celor mici de a sta la televizor si de a consuma astfel de bauturi deloc sanatoase. Un parinte din sapte a afirmat ca incearca sa limiteze obiceiul celui mic de a privi la televizor si de a urmari reclamele tv. Cu fiecare ora petrecuta in fata televizorului, riscul de a consuma sucuri acidulate creste cu 50%, mai ales daca programul contine si foarte multe reclame.

Sucurile acidulate au foarte mult zahar si contribuie la aparitia obezitatii. Consumul unei singure bauturi pe zi de acest gen timp de zece ani poate duce la acumularea a 50 kg in decursul acestei perioade.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.