Revista care te menține sănătos

Știri

Masinile de spalat vase, pericol de infectii fungice?

12 iulie 2013
Share

Aveti acasa o masina de spalat vase? Daca raspunsul este „da”, atunci ar trebui sa stiti ca reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercilor daunatoare sanatatii, de vina pentru dezvoltarea acestora fiind mediul cald si umed din interiorul acestor masini.

In urma unui studiu publicat in Jurnalul de Micologie Medicala, s-a descoperit ca 62% dintre masinile de spalat vase testate adaposteau anumite specii de fungi.

Cercetatorii au descoperit ca garniturile de cauciuc ale usilor masinilor de spalat vase sunt un teren de reproducere perfect pentru anumite tipuri de ciuperci care se dezvolta in special in astfel de medii sarate, ca urmare a prafurilor utilizate. Persoanele cele mai expuse infectiilor fungice sunt cele cu un sistem imunitar scazut, care sufera de diabet sau fibroza chistica ori iau antibiotice. Totusi, puteti minimiza riscurile utilizand anumite trucuri, precum bicarbonatul de sodiu, otetul sau inalbitorul. De asemenea, o data pe luna garnitura ar trebui scoasa si curatata.

Ruxandra Raica
Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.