Revista care te mentine sanatos

Stiri

Masinile de spalat vase, pericol de infectii fungice?

12 iulie 2013
Share

Aveti acasa o masina de spalat vase? Daca raspunsul este „da”, atunci ar trebui sa stiti ca reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercilor daunatoare sanatatii, de vina pentru dezvoltarea acestora fiind mediul cald si umed din interiorul acestor masini.

In urma unui studiu publicat in Jurnalul de Micologie Medicala, s-a descoperit ca 62% dintre masinile de spalat vase testate adaposteau anumite specii de fungi.

Cercetatorii au descoperit ca garniturile de cauciuc ale usilor masinilor de spalat vase sunt un teren de reproducere perfect pentru anumite tipuri de ciuperci care se dezvolta in special in astfel de medii sarate, ca urmare a prafurilor utilizate. Persoanele cele mai expuse infectiilor fungice sunt cele cu un sistem imunitar scazut, care sufera de diabet sau fibroza chistica ori iau antibiotice. Totusi, puteti minimiza riscurile utilizand anumite trucuri, precum bicarbonatul de sodiu, otetul sau inalbitorul. De asemenea, o data pe luna garnitura ar trebui scoasa si curatata.

Ruxandra Raica
Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Masinile de spalat vase, pericol de infectii fungice?»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate