Revista care te mentine sanatos

Stiri

Injectiile cu botox ar putea trata bataile neregulate ale inimii

27 iunie 2013
Share

Stim deja ca toxina botulinica este folosita in tratamentul de rejuvenare faciala. Acum insa, medicii ar putea utiliza injectiile cu botox pentru a trata pacientii care sufera de batai neregulate ale inimii. Toxina se injecteaza in pernutele de grasime din jurul inimii pentru a paraliza astfel nervii care duc la declansarea acestui ritm.

Acest tratament poate fi benefic in caz de fibrilatie atriala, una dintre cele mai frecvente anomalii in ceea ce priveste ritmul cardiac, cel putin in Marea Britanie.

Afectiunea apare odata cu inaintarea in varsta, in momentul in care camerele inimii nu se contracta in mod ritmic si incep sa tremure sau sa fibrileze, ca urmare a semnalelor electrice anormale. In unele cazuri, fibrilatia atriala nu produce simptome, insa in mod normal duce la aparitia palpitatiilor, oboselii, starilor de ameteala. Botoxul functioneaza practic prin oprirea semnalelor trimise intre nervi si muschi. Cercetatorii sunt de parere ca injectarea botoxului in pernutele din jurul inimii ar putea bloca semnalele nervoase ce cauzeaza acest ritm.

Tratamentul este in prezent testat de expertii de la Universitatea Columbia din New York, intr-un nou proces care implica 60 de pacienti care au suferit o interventie chirurgicala de bypass. Fibrilatia atriala apare de obicei ca efect secundar al interventiei chirurgicale cardiace.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Injectiile cu botox ar putea trata bataile neregulate ale inimii»:4.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate