Revista care te mentine sanatos

Stiri

Femeile retin fizionomiile mai usor decat barbatii

11 iulie 2013
Share

Femeile au o memorie vizuala mult mai buna decat a barbatilor, aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii canadieni. Una dintre explicatii este, desigur, un nivel de atentie mult mai crescut la femei fata de barbati.

Recent, oamenii de stiinta canadieni de la Universitatea McMaster din Ontario au realizat mai multe teste in cadrul carora, timp de 4 zile, participantii au observat 120 de fotografii continand fizionomii si nume. Mai tarziu, aceiasi participanti au trebuit sa recunoasca maximum de nume si fizionomii dintr-un total de 10.

Femeile au recunoscut 7 din 10 fizionomii, barbatii doar 5-6. Cercetatorii au folosit o tehnologie care urmareste privirea si au constatat ca femeile si-au concentrat privirea mult mai mult pe trasaturilefaciale in fotografiile prezentate decat au facut-o barbatii. Felul in care ne miscam ochii atunci cand privim o persoana pe care o vedem pentru prima data ne influenteaza abilitatea de a recunoaste acea persoana mai tarziu. Conform acelorasi cercetatori, secretul memorarii trasaturilor unei persoane este gasirea diferentelor subtile care dau unicitate unei fizionomii.

Oana Anghel

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Femeile retin fizionomiile mai usor decat barbatii»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate