Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul moderat de bere poate ajuta in lupta cu boala Parkinson

29 mai 2013
Share

Potrivit unui studiu prezentat la adunarea anuala a Asociatiei Americane de Neurologie, consumul moderat si regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de aparitie a bolii Parkinson.

„Boala Parkinson este o boala neurologica progresiva, ce implica diminuarea numarului de neuroni, iar principalele simptome asociate sunt: tremor, incetinirea miscarilor, rigiditate si afectarea echilibrului.

Daca pana acum studiile s-au axat in special pe efectul consumului de alcool in relatie cu aparitia acestei boli, cercetatorii americani s-au concentrat asupra berii, o bautura complexa, cu ingrediente naturale. Acest studiu pune in evidenta unul dintre beneficiile pe care consumul de bere il poate avea in prevenirea instalarii bolii Parkinson, insa ce nu trebuie sa uitam ca efectul benefic al berii se poate face simtit doar in cazul in care este consumata in cantitati moderate”, a afirmat dr. Corina-Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Echipa de cercetatori a examinat asocierea dintre consumul moderat de bere si riscul aparitiei bolii Parkinson pe un esantion de peste 300.000 de participanti. Astfel, intre anii 1995 si 1996, a fost monitorizat consumul de bere al participantilor, iar intre 2000 si 2006  au fost evaluate rezultatele. In total, au fost identificate 1.113 cazuri de persoane diagnosticate cu boala Parkinson, in timp ce 305.785 de persoane au fost sanatoase.

Expertii in domeniu spun ca o posibila explicatie a rolului pe care berea il poate avea in prevenirea aparitiei bolii Parkinson tine de ingredientele sale naturale. Berea contine o cantitate mare de purina care poate lucra sinergic cu etanolul pentru a mari nivelul de acid uric rezultat din metabolism. Acidul uric are un puternic rol antioxidant, iar o cantitate mai mare de urat plasmatic este direct proportionala cu reducerea riscului de aparitie a bolii Parkinson. Mai mult, are un rol in influentarea progresiei clinice in randul pacientilor afectati de boala, evolutia acesteia devenind mai lenta.

Acest studiu a fost condus de catre Honglei Chen, MD, PhD Grupul de Neuroepidemiologie si Imbatranire al Institutului National de Mediu al Stiintelor Medicale in Cercetare Triangle Park, Carolina de Nord. Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag atentia ca un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

 

Irina Prodan

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.