Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ce se intampla cu bebelusii cand parintii lor se cearta

12 aprilie 2013
Share

Potrivit oamenilor de stiinta, creierele copiilor care aud des vocile furioase ale parintilor devin mai vulnerabile la stres si conflicte. Specialistii de la Oregon au efectuat in acest sens un studiu care a scos la iveala faptul ca bebelusii reactioneaza chiar si in somn la tonul furios al parintilor.

Este de retinut insa ca cei mici sunt atat de receptivi, incat stresul sever, precum abuzul si maltratarea le pot impiedica dezvoltarea cerebrala.

De asemenea, experientele din copilarie pot influenta puternic raspunsul unei persoane mai tarziu in viata. Cercetarile pe animale au demonstrat ca unele zone din creier, precum hipotalamusul si cortexul cingulat, influenteaza impactul factorilor de stres timpurii asupra dezvoltarii, iar cercetarea actuala vine sa sustina acest lucru.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Medical Daily

Nota pentru articolul «Ce se intampla cu bebelusii cand parintii lor se cearta»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate