Revista care te menține sănătos

Stres

5 modalitati de a reduce stresul

1 februarie 2022
Share
5 modalitati de a reduce stresul

Traim vremuri in care totul pare a se desfasura „pe repede inainte”, astfel ca a nu te stresa este aproape imposibil. Sarcinile de serviciu, treburile de acasa, cresterea copiilor, scoala, traficul aglomerat, toate pot fi veritabile surse de stres.

Ceea ce ar fi bine sa ne amintim cu totii este ca, daca o zi buna se poate transforma intr-una grea si dificila si reversul este valabil. Pentru aceasta, este nevoie de putina vointa si aplicarea anumitor trucuri. Iata cateva metode eficiente de a va elibera de stres, care va vor ajuta pe termen scurt.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

1. Schimbati decorul

Distantati-va de probleme la propriu, chiar si pentru cateva minute. Astfel, veti putea sa evaluati situatia mai bine si sa actionati in consecinta. Studiile arata ca suntem mai eficienti si mai putin coplesiti de situatie atunci cand lucram in etape. Se recomanda lucrul in fractii/intervale de 90 de minute alternate cu scurte pauze. Folositi pauza pentru o plimbare, pentru a medita, a discuta cu un coleg, dar nu probleme care tin de birou. Daca tipul de job va permite, alternati spatiul de lucru, ori de cate ori este posibil, la cafenea, in parc sau la biblioteca.

Sfaturi utile pentru combaterea stresului

2. „Ardeti” stresul cu ajutorul sportului

Orice forma de miscare este o buna metoda de a scapa de frustrare si de gandurile negative, datorita modului in care sportul influenteaza hormonii. Daca nu puteti urma un program de exercitii structurat, nu trebuie sa va ingrijorati. Este foarte buna si o scurta plimbare. O alta optiune este relaxarea musculara progresiva. Aveti nevoie doar de cateva minute de intimitate si un loc confortabil (cum ar fi patul).

3. Odihniti-va

Relatia dintre somn si stres poate fi un ciclu vicios. Prea mult lucru si anxietate contribuie la lipsa de somn, iar lipsa de somn contribuie la si mai mult stres si anxietate. Chiar si in perioadele aglomerate, incercati sa va faceti timp pentru „un pui de somn”. 20 de minute de somn in mijlocul zilei pot valora foarte mult pentru linistea si eficienta dumneavoastra.

Cortizolul si stresul: Ce legatura exista

secundara_stres_metode_inainte de Metode eficiente pe termen lung

Metode eficiente pe termen lung

Cum nu putem opri anumite lucruri sa se intample, e bine sa ne reamintim ca planurile de actiune pe termen lung pot face situatia mai putin coplesitoare. Incercati sa:

4. Stabiliti obiceiuri sanatoase de viata: o dieta echilibrata, exercitii fizice si odihna suficienta. Atunci cand apare o situatie stresanta, acestea va vor ajuta sa va pastrati controlul si sa nu depasiti limita.

5. Fiti organizati! Managementul timpului afecteaza in mod direct nivelul de stres. Incercati sa faceti planuri si strategii pentru a prioritiza ceea ce trebuie facut. Nu uitati, daca sunteti organizati si va incadrati in termenele stabilite, veti avea mai mult timp pentru relaxare.

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.