Revista care te menține sănătos

Stres

8 trucuri pentru a ţine stresul sub control

Elena Coroianu; sursa: everydayhealth.com
16 august 2022
Share
8 trucuri pentru a ţine stresul sub control

Un stil de viaţă sănătos implică, pe lângă dieta şi exerciţii fizice, şi gestionarea stresului. O persoană stresată poate resimţi dureri de cap, greaţă, ameţeală sau se poate simţi copleşită. Întrucât stresul poate avea un impact puternic asupra fiecărui aspect al vieţii, reducerea sa este necesară pentru menţinerea sănătăţii fizice şi emoţionale.

Anumite situaţii, cum ar fi o problemă majoră la locul de muncă sau o criză acasă care nu suferă amânare, creează instantaneu o sursă de stres. În aceste momente, este important să gândiţi clar pentru a găsi cea mai bună cale de rezolvare. Iată câteva trucuri pentru gestionarea corectă a situaţiilor stresante, care provoacă anxietate.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Gandiţi în perspectivă. Oricât de mare pare problema, încercaţi să daţi un pas înapoi şi să vă întrebaţi dacă va conta acest aspect şi peste un an? Dar peste cinci? Dacă răspunsul este nu, respiraţi profund şi încercaţi să mergeţi mai departe.

Veniţi cu un plan. Faceţi o listă cu toate soluţiile posibile de rezolvare a problemei şi alegeţi-o pe cea mai bună pentru situaţia respectivă. Conştientizarea opţiunilor pe care le aveţi şi realizarea unui plan concret va avea un efect direct asupra reducerii stresului.

Acceptaţi ceea ce nu puteţi controla. Unele situaţii sunt pur şi simplu dincolo de controlul nostru, însă putem controla modul în care reacţionăm la acestea. Păstrarea calmului şi acceptarea sprijinului emoţional din partea celorlalţi sunt metodele recomandate.

gestionarea stresului

Gestionarea stresului acumulat din situaţii latente

În situaţiile în care stresul nu este provocat de o criză majoră, ci de problemele de zi cu zi, cel mai bine este să:

Luaţi o pauză. Bucuraţi-vă de cel puţin o activitate relaxantă în fiecare zi. Este important atât pentru prevenirea, cât şi pentru gestionarea stresului să vă acordaţi puţin timp.

Faceţi miscare. Sportul este una dintre cele mai bune metode pentru gestionarea stresului, deoarece poate ameliora atât efectele fizice, cât şi pe cele emoţionale ale stresului.

Exprimaţi-vă sentimentele. Chiar dacă nu sunteţi în căutarea unui sfat, simpla discuţie cu prietenii sau familia va avea un efect benefic.

Reducerea situaţiilor stresante

Anumite surse de stes pot fi diminuate sau eliminate dacă:

Vă setaţi aşteptări rezonabile. Un stil de viaţă agitat de multe ori este inevitabil, dar evitaţi să vă încărcaţi cu mai multe activităţi decât puteţi duce. Aceeaşi regulă se aplică şi finanţelor personale.

Rezolvaţi problemele înainte ca ele să devină crize. Este în firea umană să amânăm problemele neplăcute, însă dacă nu încercăm să le rezolvăm de la început, pot deveni mai grave şi mai greu de rezolvat şi, automat, mai stresante.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.