Revista care te menține sănătos

Stres

Spuneţi adio stresului!

20 noiembrie 2023
Share
Spuneţi adio stresului!

Stresul este o reacţie umană normală ca parte naturală a răspunsului „luptă” sau „fugi”, pe care organismul o are în faţa unor situaţii neprevăzute, uneori poate chiar ameninţătoare. Stresul pe termen lung poate provoca simptome fizice, emoţionale şi comportamente nesănătoase.

Cercetările sugerează că diverse suplimente inclusiv vitamine, minerale, remedii pe bază de plante, pot ameliora simptomele generate de stres şi anxietate. Acidul gama-aminobutiric (GABA) este un aminoacid non-proteinogen, principalul neurotransmiţător inhibitor din creier care reduce stresul şi are efecte de îmbunatăţire a somnului. Aportul oral de GABA biosintetic este eficient ca relaxant, poate determina ameliorarea anxietăţii şi ajută la recuperarea organismului după incidente stresante, fără riscul de efecte secundare majore. Studiile au sugerat ca efectele benefice ale GABA, evidenţiate prin reduceri ale markerilor de stres, sunt legate inclusiv de interacţiunile acestuia cu sistemul nervos enteric (din peretele tractului gastrointestinal) care conţine mulţi receptori GABA.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Benesio StresCalm. Contribuie la creşterea rezistenţei organismului la stres; la îmbunătăţirea vitalităţii şi tonusului psihic; susţine performanţele mintale; ajută la inducerea somnului. Ingrediente active: acid gama-aminobutiric (GABA), extracte de ceai verde, schisandra, Rhodiola, griffonia, vitamina B6 şi acid folic (B9).

„Vitaminele stresului”

Vitaminele pot creşte energia, pot echilibra nivelul neurotransmiţătorilor şi pot îmbunătăţi performanţa cognitivă. Mulţi profesionişti în domeniul sănătăţii susţin că unele vitamine sunt instrumente puternice pentru ameliorarea anxietăţii şi că suplimentarea reduce simptomele de anxietate. Suplimentarea cu vitamina C în doze mari, cu eliberare treptată, s-a dovedit a fi eficientă la femeile cu anxietate indusă de stres şi hipertensiune arterială. Anumite studii au pus în evidenţă potenţialul vitaminei B6 (piridoxina) de a creşte producţia de GABA. Combinaţia de magneziu şi B6 determină un efect sinergic eficient în tratarea anxietăţii şi tulburărilor legate de anxietate.

stres, vitamine, Schisandra, GABA, Rhodiola,

Rhodiola rosea

Este unul dintre cei mai buni adaptogeni pentru anxietate şi reducerea stresului. Rădăcina sa a fost testată clinic şi s-a dovedit că ajută la tulburările legate de stres. Rhodiola măreşte, de asemenea, nivelurile de serotonină şi dopamină din creier, poate ajuta la creşterea nivelului de energie şi la îmbunătăţirea stării de spirit, motiv pentru care este adesea folosită ca supliment antidepresiv natural.

Schisandra

Date ştiinţifice din studii efectuate pe animale şi oameni arată că Schisandra poate avea un efect pozitiv asupra mai multor afecţiuni. Această plantă este un adaptogen care ajută organismul să reziste efectelor anxietăţii şi stresului, crescând de asemenea capacitatea de apărăre împotriva bolilor. Studiile pe animale au dovedit efectul antidepresiv al suplimentelor pe bază de Schisandra.

L-teanina

Este un aminoacid derivat din ceaiul verde, capabil să traverseze bariera hemato-encefalică, ce determină o stare de calm, reduce stresul şi anxietatea şi îmbunătăţeşte memoria şi funcţia cognitivă. Poate interacţiona cu receptorii GABA şi dopaminergici din creier, explicând acţiunile sale.

Combinaţia câştigătoare

Studii recente au dovedit că o combinaţie de ceai verde, extract de rodiola, magneziu şi complex de vitamine B (B6, B9 şi B12) oferă beneficii funcţionale organismului sub condiţii de stres. Această combinaţie induce o stare de relaxare şi atenuează efectele stresului şi anxietatea în condiţii de stres acut.

#tags   \   , , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.