Revista care te menține sănătos

Stres

Legătura dintre stres și afecțiunile psihice: anxietatea, atacurile de panică

28 martie 2023
Share
Legătura dintre stres și afecțiunile psihice: anxietatea, atacurile de panică

Stresul poate fi declanșatorul multor boli. Acesta poate contribui la apariția afecțiunilor psihice, cum ar fi depresia, anxietatea și atacurile de panică, dar și a problemelor digestive și chiar a diabetului sau cancerelor.

Atunci când suntem supuși unor situații stresante, sistemul nostru nervos eliberează hormoni de stres, cum ar fi cortizolul și adrenalina, care pot afecta creierul și sistemul nervos central.

Afecțiuni ale sistemului nervos, cauzate de stres

Depresia este o afecțiune care poate fi declanșată de stres. Aceasta se manifestă prin sentimente de tristețe și lipsă de interes pentru activitățile obișnuite. Stresul cronic poate afecta nivelurile de neurotransmițători din creier, cum ar fi serotonina și dopamina, foarte importante în menținerea stării de spirit. De asemenea, poate afecta și somnul, apetitul și nivelul de energie.

Anxietatea este o altă afecțiune care poate fi declanșată de stres. Aceasta se manifestă prin sentimente de neliniște, îngrijorare și teamă. Stresul poate crește nivelul de cortizol din organism, ceea ce poate declanșa simptome fizice, cum ar fi palpitații, transpirații și tremurături.

Atacurile de panică sunt manifestări extreme ale anxietății și se caracterizează prin simptome fizice intense, cum ar fi palpitații ale inimii, senzație de sufocare și transpirație excesivă. Stresul poate declanșa aceste atacuri prin eliberarea de cortizol și adrenalină în organism.

stresul, anxietatea, depresia, stres, StresCalm, Tonico Forte,

Prevenție și tratament

Pentru a preveni efectele stresului asupra sănătății mentale, este important să recunoaștem factorii stresori și să luăm măsuri pentru a-i elimina. Exercițiile fizice regulate, yoga, meditația sau alte tehnici de relaxare, dar și terapia pot ajuta în acest sens. Putem consulta un medic psihiatru pentru a primi sfaturi și tratament adecvat pentru afecțiunile psihice.

Este important să ne creăm un stil de viață sănătos, să mâncăm echilibrat, să avem un somn adecvat și să ne hidratăm corespunzător. Pentru a reduce semnele stresului putem introduce în dieta noastră alimentară și suplimente alimentare, precum Benesio Tonico Forte sau Benesio StresCalm.

Tonico Forte oferă un aport de substanțe nutritive pentru susținerea organismului în perioade de surmenaj fizic și intelectual, convalescență sau stări de slăbiciune. Cu o aromă delicioasă de căpșuni, supliementul poate fi admnistrat începând cu vârsta de 12 ani.

StresCalm ajută organismul în lupta cu stresul și restabilește echilibrul funcțiilor fizice și psihice, inducând o stare de bine, fără să dea dependență și stare de somnolență. Cele două se pot achiziționa din farmaciile .

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.