Revista care te menține sănătos

Stres

Greață de la stres? Când apare și cum scăpăm de ea

16 septembrie 2022
Share
Greață de la stres? Când apare și cum scăpăm de ea

Ați fost vreodată atât de stresat încât să resimțiți greață sau să vă confruntați cu vărsături? Greața indusă de stres este o problemă de sănătate cât se poate de reală. Specialiștii vorbesc despre cum putem să gestionăm această stare care ne poate perturba activitățile zilnice.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl. Este recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Când ne confruntăm cu perioade stresante, organismul eliberează un val de hormoni pentru a te pregăti să înfrunți sau să „fugi” de o posibilă amenințare. Acești hormoni trag semnalul de alarmă, care declanșează răspunsul tău la stres: lupți sau fugi?

Declanșarea acestui „mod de supraviețuire” afectează toate sistemele organismului, inclusiv sistemul digestiv.

Stresul şi anxietatea pot da o într-o gamă de simptome gastrointestinale, inclusiv greață de stres, dureri abdominale, modificări ale obiceiurilor intestinale și chiar vărsături.

Greaţa de stres este mai întâlnită la persoanele cu anumite condiții de sănătate subiacente, precum:

  • afecțiuni gastrointestinale, dintre care amintim sindromul colonului iritabil.
  • condiții de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea.

8 remedii naturale care combat greaţa

greață de stres, greață, stres, greața de stres,

Greața de la stres, prevenţie şi tratament

Dacă greața cauzată de stres începe să devină o problemă repetitivă, cel mai bine este să luați legătura cu un medic, ca să fie excluse orice alte probleme de sănătate. Dar şi pentru a vă prescrie tratamentul potrivit.

Prevenția ar trebui să fie prima grijă. Pentru a evita nivelurile de stres care pot duce la greață puteţi încerca:

Exerciţii. Activitatea fizică moderată îmbunătățește starea de spirit și poate proteja organismul de efectele nocive ale stresului. 30 de minute de activitate moderată, cum ar fi mers rapid, înot, dans sau grădinărit, de cel puțin 5 ori pe săptămână ar putea fi o cale de-a scăpa de greața dată de stres.

Meditație. Este recomandat să începeți ziua cu 10 minute de meditație. Dacă aveţi nevoie, puteţi găsi îndrumări online pentru a învăța elementele de bază. În cele din urmă, timpul de meditație poate crește la 20 de minute pe zi.

Mese mici și dese. Mesele frecvente, mai mici cantitativ, în loc de trei mese principale, ar putea ajuta în efortul de a scăpa de episoade de greață provocate de stres.

Mentă. Mai multe studii au demonstrat faptul că menta poate ajuta în a reduce greața ușoară.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.