Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

8 remedii naturale care combat greața

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
31 octombrie 2023
Share
8 remedii naturale care combat greața

Greața sau senzația de vomă poate fi de origine fizică sau psihică. Indiferent de aceasta, o putem combate cu ajutorul remediilor naturale. Am adunat pentru dumneavoastră cele mai eficiente remedii.

Greața poate apărea în nenumărate situații, precum sarcina, refluxul gastric sau în urma consumului excesiv de alimente bogate în grăsimi. Este foarte important să identificați cauza apariției acesteia, pentru a reuși să o tratați corespunzător. Însă, indiferent de cauză, există mai multe remedii naturale care vă ajută să ameliorați greața.

Ghimbirul

Are deja un istoric în ceea ce privește ameliorarea senzației de greață, a durerilor de stomac și a diareii. Ghimbirul conține gingerol, o substanță care influențează în mod direct sistemul digestiv și pe cel nervos central. Sunt mai multe moduri în care puteți beneficia de proprietățile ghimbirului, printre care consumul în stare crudă, adăugat în ceai sau în preparatele culinare.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena acadelele Bombovit de Călătorie. Un supliment alimentar realizat din ingrediente de origine vegetală, fără zahăr, sub formă de acadea. Contribuie la reducerea senzaţiei de disconfort (greaţă, ameţeală) şi a răului de mişcare sau de altitudine. Este recomandat atât copiilor, cât şi adulţilor. Conţine ghimbir şi mentă.

Menta

Menta este alt remediu tradițional folosit de mulți ani pentru a ameliora greața. Atât în stare crudă, cât și sub formă de ulei, este benefic pentru indigestie și sindromul de intestin iritabil. Menta calmează și relaxează mușchii stomacului, pentru ca bilă să poată metaboliza grăsimile, iar alimentele să treacă prin stomac mai rapid. Ceaiul de mentă este, probabil, cea mai bună și rapidă cale de a ameliora greața, însă puteți folosi și ceaiul de mentă sub formă de aromoterapie. Atenție! Menta este contraindicată dacă aveți reflux gastroesofagian!

Acupunctura

Acupunctura este o metodă tradițională chineză de tratare a unor afecțiuni, prin inserarea unor ace speciale în anumite puncte ale corpului, folosită de mii de ani. În cazul în care simțiți senzația de greață, acupunctura poate stimula anumiți nervi din corp și trimite apoi semnale către creier pentru a secreta hormoni ce pot reduce această senzație.

Aromoterapia

Anumite arome din încăpere pot, de asemenea, ameliora greața. Puteți folosi uleiuri precum cel de mentă sau de lămâie pentru stres și anxietate, dar și pentru greață. Puteți folosi o lampă specială de aromoterapie sau pur și simplu adăugați câteva picături de ulei pe un șervețel și inhalati aroma. Aceste uleiuri pot fi folosite și pentru terapia prin masaj, însă trebuie diluate înainte de a le aplica pe piele, întrucât pot provoca reacții alergice sau iritații.

remedii greata, lamâie,

Lămâia

Mirosul de citrice, precum cel de la o felie proaspătă de lămâie, poate reduce senzația de greață. Puteți opta atât pentru felierea unei lămâi, cât și pentru folosirea cojii acesteia, deoarece ambele variante ajută la emanarea uleiurilor esențiale în aer.

Controlul respirației

Respirația lentă și profundă poate reduce greața. Este suficient să inhalati pe nas și să numărați până la trei, țineți apoi respirația și eliminați aerul tot numărând până la trei.

Condimente care tin de cald iarna

Anumite condimente

Condimentele reprezintă remedii naturale populare pentru a combate greața. Unele dintre acestea sunt reprezentate de scorțișoară și extractul de chimion, ce ameliorează unele simptome digestive (durerea abdominală, greața, constipația și diareea).

Dieta echilibrată

Pentru a ameliora greața este indicat să evitați alimentele picante și grase, excesul de carbohidrați și mesele copioase. Mai mult, este indicat să rămâneți hidratat, să beți cel puțin doi litri de lichide pe zi. O dietă echilibrată poate fi asociată cu exercițiile fizice pentru rezultate mai bune. Exercițiile de tip aerobic sau yoga pot ameliora greața.

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.