Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Remedii naturale pentru sinuzită

31 august 2022
Share
Remedii naturale pentru sinuzită

Dacă ați avut vreodată o răceală care pur și simplu nu dispărea, este posibil să fi fost, de fapt, sinuzită. Simptomele ei pot trece de la sine, dar, de cele mai multe ori, persistă sau revin în mod repetat. Din fericire există remedii naturale pentru sinuzită.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Naturalis SinuStop; care susţine sănătatea tractului respirator superior, datorită celor 8 extracte naturale pe care le conţine.

Sinuzita este o inflamație a sinusurilor paranazale (cavități pline cu aer din oasele care înconjoară nasul). Sinusurile sunt căptușite cu o membrană subțire care produce mucus. La rândul său, membrana aceasta este în mod normal „măturată” de celulele cu cili și se drenează prin mici deschideri în cavitatea nazală. Sinuzita (denumită și rinosinuzită) începe atunci când acest sistem de drenaj se blochează, de obicei din cauza umflării produse de inflamația cauzată de infecție sau alergie.

Când apare sinuzita

Există milioane de bacterii în nasul nostru care, de cele mai multe ori, sunt inofensive. Dacă reuşesc să se strecoare în sinusuri, nu provoacă probleme, atât timp cât se scurg în nas împreună cu mucusul. Problema apare când drenarea sinusurilor este blocată, pentru că glandele din sinusuri continuă să producă mucus. Iar rezerva rezultată devine un mediu de cultură perfect. Bacteriile scapă de sub control, cauzând infecții, iar sistemul imunitar declanșează un răspuns inflamator. Rezultatul: umflarea, care provoacă dureri de cap și dureri faciale; acumularea de mucus, care produce congestiv. Dar și un aflux de globule albe pentru a lupta împotriva bacteriilor, care îngroașă mucusul și îl poate nuanța galben sau verde. Alte simptome includ pierderea mirosului sau a gustului, tuse, febră, dureri de dinți etc.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena spray nazal Aquamare spray nazal hipertonic de la Assista; recomandat atât adulţilor cât şi copiilor, în congestia nazală provocată de infecţii, sinuzită sau alergii.

Remedii naturale pentru sinuzită

Plantele care vin în ajutorul persoanelor cu sinuzită sunt:

remedii pentru sinuzită, lemn-dulce

Lemnul-dulce

Saponinele conţinute de acesta acţionează atât ca fluidificant al mucusului, cât şi ca expectorant. Planta este un bun antiviral, stimulează imunitatea şi are proprietăţi antiinflamatorii şi antialergice, ceea ce o face o bună recomandare atât în cazul sinuzitei, cât şi a alergiilor respiratorii.

Ciuboţica-cucului

Ciuboţica-cucului se foloseşte din timpuri străvechi pentru tratarea răcelilor. Este un bun expectorant, fiind utilizată inclusiv în cazurile de tuse convulsivă.

Potrivit mai multor studii, combinaţia ciuboţica-cucului, flori de soc, verbină, genţiană şi sorel roşu (măcriş mărunt) este folosită ca remediu pentru tratarea inflamaţiei din sinuzită şi alergii.

Verbascum phlomoides, lumanarica, remedii pentru sinuzită,

Lumânărica

Graţie compuşilor săi, lumânărica are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare şi capacitatea de a diminua durerea. De aceea, printre remediile naturale pentru sinuzită se află şi lumânărica. Unele studii de laborator au ajuns la concluzia că proprietăţile sale antivirale o recomandă împotriva gripei A. De asemenea, este o bună recomandare şi pentru bronşită, singură sau în diverse combinaţii.

Verbina

Verbina are efecte antiinflamatoare şi analgezice demonstrate de mai multe studii. Calităţi care o califică drept remediu pentru sinuzită. Aceasta fiind doar una dintre multiplele sale utilizări.

remedii pentru sinuzită, sinuzită, remedii, ciuboţica-cucului, soc, lumânărica, soc, tei, cimbru-de-cultură, cimbru, antiviral, antiinflamatoare,

Florile de soc

Socul este utilizat de mii de ani. Iar câteva dintre efectele benefice ale socului sunt în tratarea sinuzitelor, gripei, alergiilor şi a altor afecţiuni respiratorii. Florile de soc au efecte analgezice şi antiinflamatoare. Conţin multe flavonoide si bioflavonoide, care au, printre altele, proprietăţi antivirale. În plus, socul este recomandat şi pentru întărirea sistemului imunitar. Extractul din flori de soc este eficient şi în reducerea simptomelor asociate alergiei la polen şi rinitei.

Florile de tei

Teiul este una dintre cele mai iubite plante medicinale. Pe lângă parfumul florilor sale atât de îndrăgit, acesta aduce la pachet şi multe beneficii. Florile de tei au acţiune antitermică, sudoripară, decongestivă şi emolientă la nivelul căilor respiratorii, dar şi acţiune expectorantă. De aceea sunt recomandate în caz de răceală sau gripă, bronşite şi pentru scăderea febrei. Datorită mucilagiilor conţinute, florile de tei reduc inflamaţia la nivelul căilor respiratorii, inclusiv pe cea din sinuzită, şi ajută la eliminarea secreţiilor bronhice.

Thymus vulgaris, Cimbrul-de-cultură,

Cimbrul-de-cultură

Această plantă aromatică face parte din categoria de plante imunostimulatoare şi imunomodulatoare, care cresc imunitatea nespecifică a organismului, ajută la prevenirea infecţiilor respiratorii sau scurtează durata şi severitatea simptomelor. Cimbrul-de-cultură are efecte antitermice, antiinflamatoare, antiseptice, fluidificatoare ale secreţiilor nazale, ceea ce îl face un remediu natural potrivit pentru sinuzită. Uleiul esenţial de cimbru poate fi folosit pentru instilaţii nazale cu apă de mare şi, eventual, în combinaţie cu alte uleiuri volatile. De asemenea, sub formă de infuzie poate fi folosit şi pentru inhalaţii.

Alte remedii pentru sinuzită

  • Folosiți un umidificator
  • Faceţi inhalaţii (puteţi adăuga în apa fierbinte diverse uleiuri esenţiale)
  • Puneţi un prosop cald și umed pe față, poate elibera o parte din presiune
  • Încercați o soluție salină nazală
  • Puteţi încerca şi irigarea nazală
  • Consumaţi multe lichide, dar nu alcool
  • Odihniţi-vă suficient.
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.