Revista care te menține sănătos

Știați că?

Spasmul pleoapei este cauzat de oboseală, stres, cofeină şi alcool

Dr. Ştefana Mărioara, medic medicină de familie
3 ianuarie 2020
Share
Exclusiv online
Spasmul pleoapei este cauzat de oboseală, stres, cofeină şi alcool

Este vorba despre fenomenul deranjant care se numeşte miochimie, acel tic motor manifestat printr-un spasm involuntar şi nedureros al pleoapelor, care poate fi vizualizat pe piele sub forma unor contracții continue.

Se pare că este vorba despre zbaterea unui nerv, chiar dacă nu se cunosc încă suficient de multe despre această problemă. Conform opiniei experților, oboseala, privitul excesiv la televizor sau în alte surse de lumină, cofeina şi stresul sunt unele dintre cauzele acestui spasm. Este un fenomen care nu durează mult timp şi care trece de la sine. Cel mai bun sfat, în cazul în care vă confruntați cu aşa ceva, este să reduceţi consumul de cafea şi alcool. Trebuie, de asemenea, să aveţi grijă să vă odihniţi suficient şi să vă relaxaţi şi ochii, mai ales în cazul în care aveţi un loc de muncă ce presupune lucrul în fața unui ecran. Miochimia poate fi observată de asemenea în cazul persoanelor perfect sănătoase, în urma efectuării unor exerciții fizice extenuante.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.