Revista care te menține sănătos

Știați că?

Guma şi caşcavalul ajută la sănătatea dinţilor

Dr. Ştefana Mărioara, medic medicină de familie
3 ianuarie 2020
Share
Exclusiv online
Guma şi caşcavalul ajută la sănătatea dinţilor

Foarte puţini oameni ştiu că atunci când mănâncă, bacteriile din cavitatea bucală reacţionează chimic la contactul cu alimentele, introducând un acid organic ce poate acţiona asupra dinţilor, cauzând carii.

Saliva are un rol foarte important în acest proces, ajutând la îndepărtarea resturilor, curăţarea dinţilor şi diluarea acidului; totul este să ai cât mai multă salivă. Iată cum guma de mestecat devine dintr-odată o necesitate, „fiind demonstrat faptul că fluxul de salivă este stimulat de simplul act al mestecarii”, conform specialiştilor stomatologi.

Aparent şi consumul de caşcaval poate ajuta la o mai bună sănătate a dinţilor, datorită grăsimilor pe care le conţine şi care funcţionează ca o barieră protectoare pentru aceştia. Caşcavalul conţine, de asemenea, fosfat şi calciu, elemente care întăresc dintii şi previn apariţia cariilor. Specialiştii recomandă să încheiem fiecare masă cu o bucată de caşcaval sau de brânză.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.