Revista care te menține sănătos

Știați că?

Evitarea locurilor aglomerate are cauze psihologice

Dr. Elena Cojocaru, medic psihiatru
21 noiembrie 2019
Share

Reprezentând o teamă patologică de aglomeraţie, de locurile în care oamenii sunt în număr mare, demofobia poate avea efecte extrem de negative asupra vieţii sociale. Nu vorbim aici despre simpla neplăcere de a fi într-un mijloc de transport în comun, ci de exacerbarea acestor sentimente.

Teama este una iraţională şi nu poate fi controlată, iar o anxietate puternică cuprinde persoana care suferă de demofobie. Ţinând cont de tiparul şi ritmul de viaţă actual, este clar că pacientul va avea grave probleme de adaptare socială şi profesională, locurile aglomerate fiind destul de greu de evitat zilnic.

În cazul în care se trezeşte în mijlocul unei mulţimi va încerca să scape cât mai repede din acel loc, atacul de panică apărând şi el. Psihoterapia este o soluţie în cazul bolnavilor de demofobie, atât timp cât persoana caută ajutor.

Nota pentru articolul «Evitarea locurilor aglomerate are cauze psihologice»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate