Revista care te menține sănătos

Știați că?

Urechile şi nasul nu se opresc niciodată din creştere

Dr. Ştefana Mărioara, medic medicină de familie
3 ianuarie 2020
Share
Exclusiv online
Urechile şi nasul nu se opresc niciodată din creştere

Este perfect adevărat. Proporţional vorbind, la venirea pe lume, urechea este cea mai mare componentă a corpului şi creşte repede până în jurul vârstei de 10 ani. După această vârstă, ritmul de creştere scade, fiind de aproximativ 0,22 milimetri într-un an. Concluziile aparţin specialiştilor Colegiului Regal Britanic şi se regăsesc într-un studiu publicat recent.

Alte cercetări au dus la concluzia că lobul urechii continuă să crească pe tot parcursul vieţii şi că lobii bărbaţilor sunt mai mari decât cei ai femeilor. Nu se poate spune acelaşi lucru şi despre mărimea canalului urechii, acesta nemodificandu-şi dimensiunile odată cu îmbătrânirea. Aparent, adevăratul motiv pentru care nasul şi urechile cresc de-a lungul vieţii îl constitue gravitaţia ajutată de cartilajul elastic. Acesta este compus din fibre de elastină, care asigură flexibilitatea urechilor. În timp, elastina şi colagenul din corpul uman se deteriorează, ceea ce duce la aspectul lăsat şi întins al nasului şi al urechilor.  

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.