Revista care te menține sănătos

Știați că?

Există sanguivoriphobia sau frica de vampiri

Dr. Emilia Popa, medic psihiatru
20 decembrie 2019
Share
Exclusiv online
Există sanguivoriphobia sau frica de vampiri

Sanguivoriphobia este „frica de consumatorii de sânge”. Această frică se manifestă la persoanele care se tem de vampiri. Sentimentul de teamă poate apărea atât la persoanele care cred că vampirii sunt reali, cât și la cele care nu cred asta.

Simptomele includ:

  • atacuri de panica
  • anxietate
  • transpirație excesivă

Frica de vampiri este o fobie care poate fi debilitantă pentru cei care o au. Simptomele apar atunci când oamenilor li se prezintă vampiri în formă scrisă sau vizuală.

Persoanele care suferă de sanguivoriphobie pot deveni stresate și agitate la simplul gând de a citi o carte despre vampiri sau de a viziona un film cu vampiri. De fapt, s-ar putea să nu fie nimic mai sinistru pentru ei, deoarece deseori vor să blocheze complet orice are legătură cu vampirii. Cei care au o formă gravă a acestei fobii pot deveni chiar convinși că vampirii cutreieră Pământul și pot fi chiar suspicioși că mulți dintre cei din jurul lor pot fi vampiri.

În timp ce unii pot zâmbi la gândul unei astfel de tulburări, există și alte fobii care se referă la  sanguivoriphobia, iar una dintre acestea este teratophobia. Oamenii cu această fobie au o frică de monștri în general, categorie în care intră și vampirii. Adulții care suferă de o frică severă de vampiri, vârcolaci și toate lucrurile supranaturale și înfricoșătoare în general, ar putea suferi de teratophobie.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.