Revista care te menține sănătos

Știați că?

Aciditatea gastrică sterilizează alimentele consumate

Dr. Roxana Florentina Chivu, medic specialist gastroenterologie, medicină internă
23 decembrie 2019
Share
Exclusiv online
Aciditatea gastrică sterilizează alimentele consumate

Corpul uman este un sistem complex fascinant. De exemplu, stomacul este mai mult decât un depozit pentru alimentele consumate. El are şi alte roluri. De exemplu, omoară microbii, secretă hormoni și mucus, absoarbe nutrienții. Iată şi alte informaţii surprinzătoare:

  • În repaus, stomacul conţine în jur de 200 ml de acid gastric și bilă.
  • În mod normal, durează de la patru până la șase ore pentru a digera o singură masă.
  • Datorită producției ridicate de acid clorhidric, care este extrem de puternic, stomacul își regenerează mucoasa frecvent.
  • Stomacul este responsabil cu eliberarea vitaminei B12 din proteinele pe care le consumăm. Mai exact, acidul clorhidric și pepsina.
  • Stomacul este o „maşinărie” generatoare de hormoni.
  • Stomacul este una dintre primele linii de apărare a sistemului imunitar. Aciditatea stomacului sterilizează alimentele consumate, ucide bacteriile și potențialele toxine alimentare.
  • Răceala la stomac nu este o răceală propriu-zisă (nu este o infecţie a căilor respiratorii). Ceea ce vă ține în baie este probabil o formă de norovirus sau rotavirus, care provoacă gastroenterită.
  • Cea mai comună cauză a ulcerului gastric este bacteriană, incriminată fiind Helicobacter pylori.
#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.