Revista care te menține sănătos

Știați că?

Călătoriile prelungesc viața

Dr. Iuliana Savopol, medic medicină generală
20 decembrie 2019
Share
Exclusiv online
călătorii, vacanțe, viață prelungită, sănătate,

Se știe că vacanțele fac bine psihicului, mai ales când includ o călătorie, dar s-a dovedit științific că persoanele care călătoresc mai mult tind să fie mai sănătoase și să trăiască mai mult.

Potrivit mai multor studii, toate formele de călătorie contribuie la creșterea speranței de viață, fie că este vorba despre vacanțe în străinătate sau doar în țară. În plus, călătoriile reduc stresul și mențin corpul sănătos.

Pe de altă parte, călătoriile contribuie la sănătatea creierului, doar și prin simplul fapt că acestea reprezintă ocazii de a întâlni și cunoaște oameni noi, de adaptare la situații noi, de ieșire din rutina locurilor foarte cunoscute de acasă. Apoi, călătoriile contribuie la creșterea creativității, prin aprofundarea conștientizării culturale și a cunoașterii personale.

Nu în ultimul rând, s-a stabilit că persoanele care călătoresc mult ori care studiază în străinătate tind să fie mai stabile emoțional și să aibă mintea mai pregătită pentru experiențe noi ori pentru situații personale neobișnuite, cărora trebuie să le facă față.

Nota pentru articolul «Călătoriile prelungesc viața»:4.67/ 5 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate