Revista care te menține sănătos

Știați că?

Ciocolata, o bună prietenă a ficatului

Dr. Olimpia Popa, medic specialist medicină de familie
4 noiembrie 2019
Share
Ciocolata, o bună prietenă a ficatului

O veste mai bună ca aceasta nici că se putea! S-a demonstrat că ciocolata, unul dintre cele mai râvnite delicii, oferă protecție ficatului, poate cel mai solicitat și încercat organ din corpul uman. Mare atenție, însă, vorbim despre ciocolata neagră, cea care are în compoziție cel puțin 70% cacao.

Potrivit unui studiu realizat în cadrul Spitalului Cochin din Paris pe un grup de pacienți sensibili la infecțiile virale care afectează ficatul, consumul zilnic al acestui tip de ciocolată determină scăderea cu până la 40% a riscului de a prezenta valori anormale ale enzimelor hepatice.

Mai mult, cercetarea a relevat o relație direct proporțională: cu cât consumul a fost mai frecvent (de câteva ori pe zi), cu atât era mai mare efectul protector. Acest lucru nu înseamnă că se dă „undă verde” pentru excese. Autorii studiului pledează pentru un consum rezonabil. Conform acestora, cantitatea ideală ar fi de aproximativ 30-40 de grame pe zi, atât pentru a beneficia de efectele sale antioxidante, cât și pentru a nu pune în pericol silueta.

Nota pentru articolul «Ciocolata, o bună prietenă a ficatului»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.