Revista care te menține sănătos

Știați că?

Creierul uman ar putea aprinde un bec

Dr. Lucian Codruţ Cozma, medic psihiatru
22 noiembrie 2019
Share
Creierul uman ar putea aprinde un bec

Ideea din filmul Matrix, potrivit căreia oamenii ar putea fi folosiți pe post de baterii de către viitoare mașini inteligente care ar controla Pământul nu este chiar SF. Creierul uman generează un nivel de electricitate cuprins în general între 12 și 25 de wați, care ar fi suficient să alimenteze un bec de tip LED de capacitate mică.

Pe de altă parte, creierul uman este superior oricărui computer din prezent, indiferent de cât de mare și puternic ar fi acesta. În primul rând, capacitatea de stocare a crierului este practic nelimitată, comparativ cu a unui computer. În al doilea rând, creierul uman are capacitatea de a opera peste 1.000 de procese pe secundă, ceea ce nu reușește niciunul dintre computerele existente în prezent.

Totuși, oamenii de știință cred că, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, omenirea va putea construi un computer care să echivaleze cu puterea creierului uman.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.