Revista care te menține sănătos

Știați că?

Psihiatria a devenit specialitate medicală în anii 1800

Dr. Eugenia Elza Moruzzi, medic psihiatru
26 noiembrie 2019
Share

Terminologia medicală de psihiatrie a fost introdusă în anii 1800. La începuturi, domeniul psihiatriei se ocupa de pacienții cu probleme mintale severe, în general psihotici, depresivi sau care sufereau de demență, tumori cerebrale, convulsii. La vremea aceea, tratamentul era rudimentar, destul de dur și în general fără niciun efect.

Apoi, la sfârșitul scolului al XIX-lea și începutul secolului XX, neurologul Sigmund Freud a publicat teoriile sale cu privire la unele tulburări mai puțin severe, pe care le-a numit psihonevroze. Aceste tulburări afectau viața de zi cu zi a unui pacient și duceau la apariția unor simptome ce nu puteau fi explicate din punct de vedere medical.

Freud a dezvoltat psihoanaliza pentru a-i trata pe pacienții nevrotici, iar în anii 1950-1960 noi medicamente au început să schimbe „fața” psihiatriei.

Nota pentru articolul «Psihiatria a devenit specialitate medicală în anii 1800»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate