Revista care te menține sănătos

Știați că?

Orele la care mâncaţi sunt esenţiale pentru sănătate

Dr. Nicoleta Glejaru, medic primar diabetologie, nutriție și boli metabolice
22 noiembrie 2019
Share

De multe ori ignorat, orarul meselor are un rol esenţial atât pentru menţinerea greutăţii, cât şi pentru o stare generală de sănătate. Pentru a dovedi acest lucru, au fost realizate, în decursul timpului, o mulţime de studii.

De exemplu, o cercetare a Registrului Național al Controlului Greutății din SUA ne arată faptul că micul dejun este esenţial. Acesta ar trebui luat între orele 6:00 şi 9:30, în fiecare dimineaţă, fără excepţie. Acest lucru ajută nu doar la slăbit, ci şi la păstrarea greutăţii. Pentru menţinerea greutăţii corporale, masa de prânz nu trebuie luată după ora 15:00, iar masa de seară trebuie să respecte intervalul 17:00-19:00.

Secretul, spun specialiştii, este să mănânci micul dejun cât mai devreme, pentru a nu întârzia masa de prânz şi, evident, pe cea de seară.

Nota pentru articolul «Orele la care mâncaţi sunt esenţiale pentru sănătate»:5.00/ 5 (1 vot)
#tags   \   , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate