Revista care te menține sănătos

Știați că?

Alcoolismul provoacă leziuni ale creierului

Dr. Lucian Codruţ Cozma, medic psihiatru
20 noiembrie 2019
Share
Alcoolismul provoacă leziuni ale creierului

Unul dintre efectele negative ale consumului cronic de alcool este afectarea creierului. Cercetările au demonstrat că anumite regiuni ale creierului alcoolicilor se micșorează, apărând leziuni care afectează funcțiile cerebrale.

Prin intermediul metodelor imagistice s-a stabilit că unele zone din cerebel și din cortexul prefrontal sunt în special vulnerabile ca urmare a consumului cronic de alcool. Aceasta înseamnă că vor avea de suferit capacitatea de concentrare, atenția, memoria, precum și echilibrul și postura.

În multe cazuri, consumatorii înverșunați de alcool ajung să nu mai poată merge în linie dreaptă sau să nu mai poată sta într-un picior, chiar dacă nu au băut. Totodată, mulți nu vor mai putea rezolva probleme cotidiene simple și vor avea dificultăți de memorie.

Veștile bune sunt că mai multe studii au demonstrat că micșorarea creierului poate fi reversibilă dacă se renunță la consumul excesiv de alcool.  

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.