Revista care te menține sănătos

Știați că?

Forța de strângere a mâinii prezice riscul de infarct

Dr. Olimpia Popa, medic specialist medicină de familie
29 noiembrie 2019
Share
Forța de strângere a mâinii prezice riscul de infarct

Pierderea cu 5 kilograme a forței de strângere a mâinii este asociată cu o creștere cu 7% a riscului ca o persoană să sufere o criză cardiacă și cu 9% a riscului de a face un accident vascular cerebral. Constatarea aparține cercetătorilor de la Universitatea McMaster din Hamilton, Canada, care au studiat legătura dintre forța mâinii și probabilitatea de apariție a unor boli ca diabetul zaharat, cancerul, bolile cardiovasculare și decesul prematur, în cadrul unei cercetări epidemiologice de mare amploare, cu participarea a peste 140.000 de persoane între 35 și 70 de ani, din 17 țări.

Rezultatele au scos la iveală o corelație semnificativă între slăbiciunea strângerii mâinii și riscul de deces din cauza oricărei boli dintre cele menționate. Această asociere s-a păstrat și după luarea în considerare a factorilor de risc clasici, precum vârsta, fumatul sau consumul de alcool.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.