Revista care te menține sănătos

Știați că?

Trei slăbiciuni ale creierului uman

Dr. Lucian Codruţ Cozma, medic psihiatru
12 noiembrie 2019
Share

Copiii sunt extrem de afectați de violența din cadrul familiei. Practic, creierul acestora reacționează la acest gen de acțiuni precum creierul soldaților care au luptat într-un război, trauma suferită fiind similară.

Jocurile video pot crea celui care le joacă o dependență la fel de puternică precum heroina, atât copiilor, cât și adulților. Acest lucru are legătură cu mecanismele din creier care activează puterea de voință și, care, în fața jocurilor de pe calculator, sunt aproape anihilate.

Pe de altă parte, în ciuda puterilor sale, creierul uman nu are o capacitate dezvoltată în a face diferența dintre realitate și fantezie. De aceea, oricine poate experimenta trăirea sentimentelor pe care i le poate oferi un film ca și cum ar fi un eveniment din lumea reală, simțind tristețea, frica ori bucuria la fel ca personajele de pe ecran.

Nota pentru articolul «Trei slăbiciuni ale creierului uman»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate